Materialen voor gasleidingsystemen


Ik werk prettig samen met verschillende leveranciers en kan daardoor op korte termijn alle denkbare materialen voor gasleidingsystemen leveren. Denk daarbij o.a. aan:

  • verbindingsstukken zoals Hawle koppelingen, electrolaskoppelingen, electrolaszadels, afdichtingspluggen, zakkende grondconstructies (om grondzetting op te vangen) met QA-merk 63 en 110 mm (zie ook de instructievideo), ontspanningselementen van ø 32 t/m ø 63, faldconstructies (zetzakstukken) ø 110, ø 160, ø 200 en ø 250
  • gasdienstleidingen / peko’s voor invoering door of onder de gevel (CE-keur) van Isiflo (voorheen HSF), die worden gebruikt door energiebedrijven
  • PE leidingen gas
  • gevelkappen RVS ter bescherming van invoeringen
  • complete bouwpakketten (maatwerk)
  • Tangit afdichtingsmaterialen
  • Isiflo gevelpassage ten behoeve van de invoering van de nutsvoorzieningen
  • flexibele slangen voor aansluiting woonboten, woonwagens en outdoorkitchen / buitenkeuken

Dit is slechts een kleine opsomming van de mogelijkheden. Neem contact op voor nadere informatie of een prijsopgave.

Alle materialen voldoen aan de keuringseisen.

Gevelpassages en tangit

Grondverzakkingen zijn een potentieel gevaar voor gasaansluitingen aan gevels van gebouwen. Leidingen kunnen immers van de gevel of fundering afbreken.

De robuuste gevelpassage van Isiflo is een oplossing die voorkomt dat PE-leidingen af kunnen scheuren. Hiermee kunnen de gasleidingen grote krachten weerstaan, veroorzaakt door verzakkingen tot één meter.

De ruimte tussen de Isiflo gevelpassage en de mantelbuis moet gasbelemmerend gemaakt worden. Dit kan met behulp van een tweecomponenten PUR-schuim.
Voor een waterdichte doorvoering adviseer ik Tangit expansieschuim M3000 en Tangit dichtsok M4082 te gebruiken (direct leverbaar uit voorraad).

gevelpassage
gevelpassage voor invoering nutsvoorzieningen
zakkende grond constructies
uitvoering van een zakkende grond constructie
zakkende grond constructie
instructievideo zakkende grond constructie
Faldconstructie (zetzakstuk)
uitvoering van een faldconstructie (zetzakstuk)
Slangen voor aansluiting woonboten, woonwagens en outdoorkitchen / buitenkeuken

Aan de gasaansluiting voor woonboten/-wagens worden bijzondere eisen gesteld. De woonboot moet immers met gasleiding en al kunnen meebewegen met het waterniveau. Ook de aansluiting van een woonwagen of een buitenkeuken / outdoorkitchen moet mee kunnen bewegen.

Om deze redenen worden flexibele slangen gebruikt. Deze slangen zijn, in tegenstelling tot de veel gebruikte hydrauliekslangen, bestand tegen aardgascomponenten.

Ik heb ruime ervaring met het aansluiten van woonboten en woonwagens op het gasnet.

uitvoering woonbootaansluiting met flexibele slang