Advies en ondersteuning


Wat u ook nodig heeft rondom de aanleg van gasleidingsystemen, u kunt ervoor bij mij terecht. Bovendien ben ik gespecialiseerd in invoeringen met een grote diameter.

  • compleet pakket: werk opnemen, adviseren over de uitvoering en de materialen compleet leveren (waaronder prefab bouwpakketten voor uw specifieke situatie)
  • advies bij de aanleg van gasleidingsystemen
  • het leveren van de materialen voor gasleidingsystemen
  • het uitvoeren van leidingberekeningen volgens GAVO NEN 1078
  • verzorgen van EBI, PI en gasleidinginspecties conform het Scios certificeringssysteem (waar deze vereist zijn bij de projecten die ik uitvoer)
Meer over Grondzetting

Vooral in gebieden waar de grondzetting groot is bestaat kans op verzakken van de gasleidingen. Het is dan nodig om flexibele aansluitingen te maken, die de grondzetting opvangen.

Voor kleinere installaties (zoals woningaansluitingen) kunt u, om grondzetting op te vangen, gebruik maken van peko’s (zoals voorgeschreven door de energiebedrijven) en een zakelement. Kunststof gasinvoeringen zet u vast door middel van een gevelpassage.

invoering woning d.m.v. peko’s en ontspanningselementen
gevelpassage
gevelpassage voor kunststof invoeringen bij woningaansluitingen

Bij grotere installaties (zoals bedrijven) vangt u de grondzetting op met een zakkende grond constructie (zie ook de instructievideo hieronder) of een fald-constructie van PE, die u aansluit op een invoering van bekleed staal met een diameter van 2″, 4″ of 6″.

invoering bedrijven d.m.v. zakkende grond constructie (ZGC)
faldaansluiting bedrijf

Hieronder ziet u de gevolgen van een verkeerde aansluiting:

gevolgen van een verkeerde aansluiting

De star gemaakte aansluiting van PE is geknakt. In het pand was de gasleiding nagenoeg uit de koppeling getrokken, waarmee het gevaar van een gasexplosie reëel is. Deze aansluiting is vervangen door een flexibele aansluiting.

Meer over Inspecties

Ik verzorg diverse soorten gastechnische inspecties voor de projecten die ik begeleid:

  • EBI VISA inspecties van gasinstallaties > 100 kW
  • PI VISA inspecties van gasinstallaties > 100 kW
  • Gasleidinginspecties van leidingen waar > 100 kW over heen gaat

Bij de inspecties van installaties en leidingen maken we gebruik van moderne meetapparatuur. U ontvangt een onafhankelijke rapportage van de bevindingen en een certificaat van inspectie als de installatie of de leiding is goedgekeurd.